PRIMERA FASE DEL PROJECTE DE REURBANITZACIÓ DEL CARRER
SANT ANTONI

L’Ajuntament d’Ontinyent ha anunciat que dilluns que ve començaran les obres d’urbanització del carrer Sant Antoni d’Ontinyent. Es tracta d’un projecte, cofinançat amb els fons europeus Feder amb 1,2 milions d’euros, que té com a objectiu «guanyar espai per al veïnat i pacificar el trànsit de vehicles». Segons han assenyalat des del consistori, està previst que els treballs finalitzen al gener de 2023.

«La reforma integral del carrer Sant Antoni va en sintonia amb el plantejament de confort i seguretat que les persones han proposat a l’Ontinyent Participa. L’opinió de la gent del barri ha tingut un paper central en aquesta obra, i gràcies a l’elevada participació del veïnat en el grup de treball i en els tallers previs al disseny de la travessia s’ha aconseguit consensuar la transformació del carrer Sant Antoni basant-se en estàndards urbans del segle XXI», ha explicat el regidor de Territori, Joan Sanchis.

Entre els aspectes més destacats d’aquest projecte es troben la creació d’una nova plaça, «un espai polivalent per a la convivència del veïnat» que mantindrà el carril dret per a accés del veïnat i s’anul·larà tant el carril esquerre com el pas de vehicles cap a la *Plaça de la *Coronació. A més, l’ajuntament ha situat una nova zona d’estacionament gratuït i dissuasiu amb espai per a més de 200 vehicles a 150 metres, a l’entorn de la *Plaça Ovidi Montllor.

Les obres es faran en tres fases i, la primera, que està previst que estiga acabada el mes vinent de juliol, comprén l’espai més ample del carrer: entre l’avinguda Dues de *Maig i el carrer *Capellans. En aquesta primera fase, perquè els veïns i els clients dels comerços puguen accedir als habitatges i els negocis, habilitaran corredors per a vianants.

La segona fase dels treballs està prevista per a l’estiu i comprén el tram entre els carrers *Capellans, Santa *Faç i Aurora. I la tercera i última fase, que es preveu que arrancada a la tardor d’enguany, comprén des del carrer Aurora fins a la *Plaça de la *Coronació.